Leerkrachtcoaching:

Je hebt mij enkele keren begeleid en mij ervan bewust gemaakt, dat een gesprek met een kind heel waardevol kan zijn.

De begeleiding deed je op een prettige manier. Je gaf tips om meer uit een gesprek te halen, maar ook welke boeken ik kon lezen.
Vooral de filmopnames brachten veel. Je kijkt naar jezelf en het kind en ziet het kind reageren op mimiek en de manier van vragen stellen.
Heel waardevol om mee aan de slag te gaan.
Anja, bedankt.

Groet Marlies

 Door de prettige begeleiding van Anja, het gebruik van beeld en de daarbij horende gesprekken, lukt het mij nu weer om vol vertrouwen voor de klas te staan.Anja heeft me laten zien waar mijn kracht ligt en op welke manier ik deze kan gebruiken in mijn onderwijspraktijk.

Gr. Gerda

Anja, heel erg bedankt voor de fijne begeleidng. Je hebt me laten zien dat ik het kan en daardoor heb ik weer vertrouwen in mijn eigen handelen. De gesprekken heb ik als fijn,verrijkend en verdiepend ervaren. Ik raad je bij iedereen aan, Heel erg bedankt, Maaike.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Kinderyoga

Nisse,23-1-2016

De kinderen hebben genoten van de yoga-lessen: Anja past zicht helemaal aan, aan de leef- en belevingswereld van de kinderen en werkt met thema’s die de interesse van de kinderen opwekken. Anja weet de aandacht en concentratie van de kinderen gedurende de hele les prima vast te houden. De communicatie van Anja naar kinderen is helder, duidelijk en heel positief. De yoga-lessen hebben een positieve invloed op de sfeer in de groep. De kinderen zijn na de lessen heerlijk ontspannen!    

Met vriendelijke groet,

Stichting De Akkerwinde

Marjo Boonman-Geijs (Raad van Bestuur)

B. heeft het zo naar zijn zin op de kinderyoga.Hij vraagt steeds: Is het al dinsdag? Nee, waarom? Dan kan ik weer naar de yoga toe, zo'n zin in.

H.gaat al 2 jaar naar de kinderyogalessen bij Anja. Hij blijft enthousiast. Iedere week andere dingen en heerlijke oefeningen. Hij gebruikt de oefeningen ook als hij druk is in zijn hoofd.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kijk op eigen mogelijkheden

In het schooljaar 2015-2016 heb ik een coachtraject gevolgd bij “Coach3” van Anja Liberton. Aan het begin van het traject heb ik voor mezelf doelen moeten stellen wat ik zou willen bereiken in die periode. Voorafgaand aan elke bijeenkomst heb ik mezelf gefilmd in een coachgesprek en tijdens de gezamenlijke bijeenkomst hebben we samen kritisch gekeken naar mijn manier van coachen. Leerpunten hieruit kon ik dan weer meenemen naar een volgend gesprek.

Naast het stuk praktijk hebben we elke bijeenkomst een stukje theorie behandeld. Onderdelen hieruit kon ik ook weer meenemen naar een volgend gesprek.

Wat heeft mij dit nou gebracht? Ik ben nog meer gaan letten op de manier van vragen stellen. Leren doorvragen en zorgen dat je de diepte in gaat, zodat het geen oppervlakkig gesprek blijft. Nog meer gaan letten op lichaamshouding. Ik heb geleerd om nog meer structuur aan te brengen in mijn gesprekken, etc. Ik ben door dit traject een betere coach geworden!

J v J

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kindercoaching

Dit voorjaar is Tess een aantal keer bij Anja geweest. Naast dat ze het erg fijn vond om te gaan, heeft het haar heel erg geholpen. Dit merken we iedere dag maar gisteren.... voor de eerste keer weer een verjaardag bij ons thuis. Normaal ging het dan altijd wel 1 of meedere keren mis met haar. Nu voelde ze dit ook maar ipv boos te worden kwam ze naar me toe om dit te zeggen. Ik ben zo trots dat ze dit nu kan. Bedankt Anja!

Anja heeft samen met H. gekeken naar de mogelijkheden die H.liet zien om te groeien in zijn ontwikkeling. Door leuke oefeningen en spelvormen waarbij H. zaken kon bespreken is er een groei in zijn zelfvertrouwen ontstaan. Hij gaat nu weer met plezier naar school en zijn gedrag thuis is erg verbeterd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ouder-kindyoga

Samen met mijn zoontje van 9 heb ik deelgenomen aan de workshop ouder-kind yoga. aan de hand van het thema reizen deden we oefeningen, ademhalingsoefeningen en eem creatieve opdracht. Het was fijn om op zo'n positeve manier samen bezig te zijn. We kwamen alle twee ontspannen en blij weer thuis. Gr. Nicole.

Wat fijn om zo samen met je kind actief te zijn. Het gaf een gevoel van verbondenheid. We kwamen allebei ontspannen thuis.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

STILKRACHT

Ik heb de aanpak Stiltekracht nu 2 maanden toegepast in de klas. Ik merk dat de kinderen rustiger worden en meer openstaan voor elkaar.Het onderdeel kindermassage vinden ze super. Daar wordt elke dag om gevraagd. De oefeningen zijn eenvoudig toe te passen en vragen weinig extra inzet. Gr. K, leerkracht groep 5